ZZP-DBA-NEE

GEEF EEN SIGNAAL AAN POLITIEK DEN HAAG DAT DE WET DEREGULERING BEOORDELING ARBEIDSRELATIES (DBA) OP DE HELLING MOET

en laat je stem horen

ZZP-DBA-NEE

WIE ZIJN WE EN WAAROM DOEN WE DIT?we dit

Financiële dienstverleners en zeker administrateurs en accountantskantoren zijn normaal gesproken niet zo'n actievoerders.

Er moet dus wél iets aan de hand zijn, wil je die zover krijgen om een actie te starten.

Binnen Kubus zijn we van mening, dat dat ook het geval is nu.

Onze leden, allemaal zelfstandige administratie- en accountantskantoren, die op hun beurt duizenden ZZP'ers bedienen, worden al maandenlang bestookt met evenzoveel vragen van hun klanten over de DBA, waarop, ook na consultatie van de Belastingdienst meestal geen eenduidig antwoord op kan worden gegeven, laat staan zekerheid kan worden verkregen.

Ter goedkeuring ingediende modelovereenkomsten liggen maandenlang ter behandeling, waardoor de ZZP'er zijn opdracht al heeft uitgevoerd, waardoor de overeenkomst als mosterd na de maaltijd komt, dan wel de opdracht al aan zijn neus voorbij is gegaan.

Eindeloos zijn de vragen van ZZP'ers over de voors en tegens van het aansluiten bij bedrijven die facturatie-BV's faciliteren. Deze toegestane mogelijkheid om te vluchten in de BV is echter een kostbare aangelegenheid, die veel ZZP'ers zich niet kunnen veroorloven. Bovendien kan dit toch niet de bedoeling van de wetgever zijn geweest.

Legio zijn de klachten van ZZP'ers, die problemen ondervinden met opdrachtgevers met wie ze als zelfstandige vaak al jarenlang zaken doen, die nu zekerheidshalve alleen willen verder werken met die ZZP'er als dat door tussenkomst van een payroll-bedrijf gebeurt.

Dagelijks komt er een reeks vragen voorbij, die niet gesteld zouden zijn als er vooraf voor duidelijke wetgeving was gezorgd.

Nog nooit heeft een Wet voor zoveel commotie en onduidelijkheid gezorgd onder ZZP'ers.

En dat is de reden waarom KUBUS coöperatie zich voor één keer schuldig maakt aan actie voeren.

Dit overigens zonder dat zij de pretentie heeft om écht politiek te bedrijven. De Wet is immers door alle partijen (behalve de SP) bij aanname in 2015 gesteund.

Temeer nu een platform waar ZZP'ers zich kunnen uitspreken ontbreekt, heeft KUBUS gemeend, dat één keer op deze wijze actie voeren te billijken is.

Al was het maar om onze vele duizenden ZZP-klanten een hart onder de riem te steken.

en steun

de actie

ZZP-DBA-NEE

ZZP - DBA -NEE

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • White LinkedIn Icon

​CONTACT 

© 2016 Stichting I4Improvement.  Gemaakt i.s.m. Damoiseaux Organisatie-Ondersteuning